Annelie Wallin

ID:I:TOPI   10.11 - 3.12   2023


ANNELIE WALLIN


Human Printer


2.2 - 25.2  2024


Välkommen på vernissage 

fredagen den 2 februari kl 17 - 20

Annelie Wallin är bosatt i Stockholm och utbildad på konsthögskolan där 1989-94. Hon arbetar med teckning, skulptur, foto och video,  samt med offentlig gestaltning och platsspecifika process- och deltagarbaserade projekt. Wallin är verksam på den konstnärsdrivna konstscenen sen 2004 och har de senaste åren ställt ut på gallerier i Sverige, Tyskland, Grekland och Kanada, tillsammans med ID:I galleri.


   " I mars 2023 deltog jag i grupputställningen ”Station to Station” här på galleriet med två teckningar under projektnamnet ”Human Printer”. De teckningar och skulpturer som jag nu visar är en fortsättning och fördjupning på det arbetet. Jag sätter ofta upp ett antal ett antal ramar eller regler för ett material eller ett händelseförlopp, för att sedan låta utförandets konsekvenser skapa konstverket. Ofta blir dokumentationen av tillblivelseprocessen själva verket. I videofilmen ”Hello World”, får vi följa en slemsvamps tillväxt och vandring i jakt på mat. Genom att locka den med havregrynsgröt strategiskt placerad och på så sätt lura den att skriva ett meddelande till omvärlden. I uppföljaren ”THE_” är timlapsfotograferingen klippt och dramatiserad i bästa Hollywoodstil där slemsvampen får agera ett hot, en ”varelse” som ligger på lur och smyger sig på havregrynsgröten.

Inspirerad av slemsvampens tillväxt och rörelse började jag teckna och skulptera medvetet omedvetet.


Under våren och sommaren 2022 har hon deltagit i projektet ”Havet som, Omger oss”, där 10 konstnärer och tio bygdegårdar i Stockholms skärgård arbetade tillsammans i process- och deltagarbaserade konstprojekt som involverade lokalbefolkningen och fokuserade på relationen mellan människan och havet, om ansvarstagande handlingar och perspektiv. Se mer här:https://anneliewallin.se/projekt/hsoo/Hemsida:www.anneliewallin.se
Instagram: @_anneliewallin
Vimeo: ”HelloWorld” https://vimeo.com/298871079

”THE_” https://vimeo.com/675790537